Коли ви боїтесь молитись з відвагою

Коли ви боїтесь молитись з відвагою

На русском языке читайте здесь — Когда вы боитесь молиться с дерзновением.

«Бо дуже могутня ревна молитва праведного!» (Якова 5:16).

Мушу визнати, я не завжди молюсь з відвагою.

Не те, щоб я не вірила в всемогутність Бога. Без сумнівів, для Нього немає нічого неможливого! Я «вбога духом», спрагнена по Бозі людина. Повна готовності та покірності — і хочу проживати своє життя під керівництвом Бога.

Тож, моя невпевненість не коріниться в жодних сумнівах щодо Бога.

Вона більше пов’язана з сумнівами щодо себе самої і моєї нездатності в повній мірі зрозуміти волю Божу. В дійсності, Бог інколи воліє не робити те чи інше. І коли Його відповідь «ні», а я відчайдушно молюсь про «так», то я відчуваю, що просто-напросто відступаю від Божої волі.

Чи відчували ви щось подібне?

Я так сильно хочу, щоб все в моєму житті було з волі Божої, що ловлю себе на тому, що інколи мої молитви — це пропозиції Богу. Наприклад: «Боже, будь ласка, зціли мою подругу, але якщо Твоя воля забрати її, я довіряюсь Тобі». Я от думаю, чому я просто прямо не помолюсь: «Боже, будь ласка, зціли мою подругу». А потім твердо не повірю, що мої молитви не були даремними, навіть незважаючи на результат.

Істина в тому, що така відкрита молитва звільняє мене від обрядової релігійної звички до справжніх близьких стосунків з Самим Богом.

Молитва відкриває мої духовні очі на речі, які я не можу побачити сама. І я впевнена, що молитва важлива. Молитва «має велику силу», якщо виходить з серця праведної людини, як сказано про це в Якова 5:16.

Отже, молитва дійсно має значення — доленосне, дивовижне, вражаюче значення. Нам не потрібно знати, як саме вона це робить. Нам не потрібно знати, коли. Нам просто потрібно схилити коліна з вірою і знати, що наші прості короткі молитви досягають висот, глибин і горизонтів.

Якщо раптом ваше серце тривожиться через те, що деякі ваші молитви залишились без відповіді, прислухайтесь до цих слів: Продовжуйте шукати Бога. Продовжуйте молитись. Не віддаляйтесь від Господа. Він не ігнорує вас. Він вас слухає. Він любить вас занадто сильно, щоб відповідати на ваші молитви в будь-який інший час, крім потрібного, і будь-яким іншим способом, окрім найкращого.

Коли ця істина проникає в мою душу, вона розвіює всякий сумнів. Мої закляклі коліна згинаються. Новий, сміливий вогонь запалюється всередині мене. Сміливий — не в сенсі владний і вимогливий. Але такий сміливий, коли я люблю Ісуса всім своїм серцем, і саме тому хочу підніматися і йти знову. Молитися знову. Просити знову.

Давайте розглянемо ці слова Ісуса:

«А ти, коли молишся, увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно. А як молитеся, не проказуйте зайвого, як ті погани, бо думають, ніби вони будуть вислухані за своє велемовство. Отож, не вподобляйтеся їм, бо знає Отець ваш, чого потребуєте, ще раніше за ваше прохання!» (Матвія 6:6-8).

Друзі, про що вам сьогодні потрібно сміливо молитися? Не піддавайтесь страху — просіть. Просіть знову і знову. Не тільки для того, щоб отримати відповідь, а більше для того, щоби наблизитись до Нього так, аби бути здібними побачити рух Ісуса в будь якому варіанті — так, щоб це було йому до вподоби.

Дорогий Господь, я вірю, що в Твоїй руці життя, Ти Володар неба і землі. Дякую, що даєш мені саме те, що мені потрібно, навіть якщо це не завжди те, чого я хочу. Я вірю, що Ти турбуєшся про кожен мій день. Моє спасіння — Ти! Веди мене. В ім’я Ісуса, амінь.

Автор — Ліза Теркерст / christianpost.com
Переклад — Вікторія Кучурян для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!