Можливо, Бог бажає говорити з вами через ангелів?

Можливо, Бог бажає говорити з вами через ангелів?

На русском языке читайте здесь — Возможно, Бог желает говорить с вами через ангелов?

Що як я скажу вам, що деякі з ваших улюблених біблійних принципів і пророчих обітниць були сказані ангелами? А чи означає це, що кожного разу, коли ви цитуєте знайоме місце Писання, ви насправді цитуєте ангела?

У певному сенсі, ангели подібні до снів, у тому сенсі, що вони також є важливим комунікатором між небом і землею, створеним Богом для нашої користі. І, так само як і сни, служіння ангелів загалом недооцінене і проігнороване. Однак, ми здивуємося, коли виявимо, як багато хто з біблійних героїв пережив події, що змінили їхнє життя, саме під час сну.

Ми пам'ятаємо, як мудрість Соломона і заповіт Авраама прийшли до них уві сні. Ми також знаємо, як під час сну і через служіння ангелів отримали вкрай важливі вказівки Яків та Ісус.

Ми вже знайомі з цими місцями Писання, але не завжди усвідомлюємо, що ці знаменні події мали місце уві сні. Так само і з ангелами. Існує безліч відомих нам місць Писання, знамениті вірші Біблії, якими ми любимо молитися і які любимо проголошувати в нашому житті, але ми так і не зрозуміли, хто їх сказав уперше.

Ми ніколи не поклоняємося ангелам; тим не менш, ми прислухаємося до них. Зокрема, перша чітка настанова в Писанні щодо заборони поклоніння ангелам була сказана самим ангелом (Об'явлення 22:8-9). Уже це саме по собі має величезне значення; але як щодо інших місць Писання та обітниць, які були виголошені ангелами?

Сила свідчення

Пастор Білл Джонсон ділиться цікавими думками з нами щодо Об'явлення 19:10. Він пояснює, що «оскільки свідоцтво про Ісуса — це дух пророцтва» — це означає, що, коли ми ділимося нашим свідоцтвом, то в них присутня пророча сутність, яка проголошує Божі наміри та Його серце до всіх, хто слухатиме.

Розуміючи це, ми часто надихаємо одне одного ділитися надприродними історіями для того, щоб зміцнити віру і проголосити подібну перемогу, нагадуючи, що свідчення про Ісуса — це дух пророцтва. Який чудовий принцип! Але що ми прогледіли, так це в кого ми навчилися цього принципу. Хто сказав Іоанну, що свідчення про Ісуса — це дух пророцтва?

Ангел.

Це ангел, який спілкувався з Іоанном, відкрив йому цю важливу істину про наше свідчення (Об'явлення 19:9-10). Це ангел пояснив цей принцип сили і пророчої сутності. І, як ви бачите зараз, ми цитуємо ангела щоразу, коли проголошуємо ці знамениті місця Писання.

Ангели цитують Бога

Це те, що робить їх такими цитованими; вони говорять послання від Господа. Буквальним значенням слова «ангел» як на івриті, так і в грецькій мові є «посланець». Ми знаємо, що в Писанні ангели доставляли послання Господа, вони цитували Бога. Можливо, ніде це не представлено більш ясно, ніж у Захарії 4:6:

«Відповів він, і сказав мені, говорячи: Оце таке Господнє слово до Зоровавеля: Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваот».

Ці слова знаходяться посеред довгої, розтягнутої на шість розділів розмови між Захарією та ангелом, який «говорив до нього». Насправді, нам варто повернутися лише на один вірш назад, щоб переконатися, що «він» був ангелом, який нагадував Захарії, що сказав Господь Саваот (Захарія 4:5).

Ми завжди можемо довіряти нашим ангелам-охоронцям у тому, що вони спрямують нас до Ісуса і нагадають нам Його Слово. Це те, що ангел зробив для Захарії, тому ми розуміємо це як приклад того, чого нам варто очікувати від служіння ангелів. Усе, що Господь робив через ангелів у Писанні, Він бажає робити і в нашому житті теж.

Неможливе можливо

Задовго до того, як компанія Адідас зробила цю фразу своїм слоганом, Біблія проголосила, що «Неможливе можливо з Богом». Яка надихаюча обітниця! Ми покладаємо нашу віру в цей вислів, і приймаємо його як абсолютну істину. Немає нічого неможливого з Богом — це факт.

Звідки ми це знаємо? Чому ми можемо бути в цьому впевнені? Ці слова записані в Луки 1:37. Це Писання!

Хто отримав послання про те, що для Бога немає нічого неможливого? Марія.

І хто доставив їй це послання? Ангел Гавриїл.

Насправді, ця чудова істина була відкрита Марії прямо посеред її розмови з Гавриїлом щодо відвідування Богом людства. У Луки 1:26-38 записано найяскравіший виклад з усього Писання про те, як саме Син Божий стане Сином Людським. «Ангел відповів: — Святий Дух зійде на тебе, і тебе осінить сила Всевишнього. Тому Дитина, Яка народиться в тебе, буде святою — Вона зватиметься Сином Бога» (Луки 1:35).

Звідки ми черпаємо наше розуміння втілення Бога? Ангел розповів нам про це.

Продовжує говорити

Ми розуміємо, що ми все ще прислухаємося до послань ангелів. Ми бачимо, як ми цитували те, що Бог сказав через ангелів у Писанні. І що ж зараз? Чи перестав Господь говорити після того, як Біблія була написана? Чи перестав Господь посилати ангелів для того, щоб передати Своє послання після того, як була завершена книга Об'явлення?

Бог спілкувався з людьми через ангелів, як ми бачимо в Писанні, і ми також знаємо, що Він учора, сьогодні і навіки той самий (Євреям 13:8). Тому ми можемо бути впевнені, що Господь продовжує говорити до нас через Своїх службових духів (Євреям 1:14). Бог продовжує посилати одкровення, вказівки, мудрість і наснагу через Своїх небесних посланців. Бог так само дає нам надприродні послання через Своїх служителів — ангелів.

Питання тільки в наступному: чи слухаємо ми?

Автор — Чаріті Верклер Каємбе / mycharisma.com
Переклад — Ірина Жежерун для ieshua.org

Пожертвовать

Последнее: 27.04. Спасибо!